Tuesday, January 1, 2013

Happy New Year !!

Assalamualaikum!



Welcome 2013.. please be good to me.. ;')



thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

Sunday, December 23, 2012

Kopi lawan Coklat

Assalamualaikum~


Most of my friend boleh dikatakan hantu kopi. Everytime kalau lepak mesti order kopi/nescafe or Neslo yang majority tau ada unsur-unsur pahit kopi. Hairan tak terkata bila mereka minum dan cakap "aaahh bestnya" dengan muka penuh nikmat.. Sebab curious nak tau so rasalah sikit apa yang nikmat sangat, and the result is pahit habag hang!.. Pelik dengan deria rasa diorang.. Ke deria rasa aku yang part pahit ni terover power? ok confused..

google

Aku bukan type yang manja-manja pahit sikit takle telan ok, tapi seriously lagi curious dengan mereka yang order

" coffee no sugar pleasee.." 

huhhh? okkkk....

Aku prefer air coklat lagi kot.. Air coklat?? i mean milo, cadbury, cocomalt, vico, etc.. ok, tak urban sangat.. hahaha.. What to do.. deria rasa iolss prefer benda manis-manis je. ngaaa~

But seriously addict kat coffee pun tak elok jugak kan, so kawan-kawan minumla milo, anda akan jadi sihat dan kuat! haha


Bye!

Which one do you prefer, coffee or chocolate?


p/s: lepak mamak order air sirap..hekhekhek ^..^



thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

Saturday, November 24, 2012

Budi Bahasa Budaya Kita

Assalamualaikum ~


Hye!


Tengok Shout Award..?
Aku tak tengok.. Almaklumla dah start duduk hostel, malas nak berjalan ke bilik tv. Dengar kata ada something yang tak best jadi. Dapat tahu pun dari twitter so memang lambat la tau pasal ni. Aku memang tak tau pasal Shout Award since aku pun tak berapa minat nak tengok rancangan award-award ni.


Pasal boo mengboo or baling-baling benda tu aku rasa tak perlu la kan. Even tak minat sekalipun please behave. Show some respect la kan.. Malaysia terkenal dengan orang yang beradab. siap ada tagline lagi "Budi Bahasa Budaya Kita". So bila dah jadi benda-benda macam ni orang luar akan kata yang kita ni kurang beradab. Kerana nila setitik rosak susu sebelanga.. haaa.. kan dah keluar peribahasa. Semua dapat nama.


Cuba perkara ni terjadi pada kita, pada negara kita, aku rasa sure melenting semua. Keluar semua ayat-ayat kemarahan. So uolss rasa orang sana cakap apa-apa tak pasal kejadian tu..? Ada tak berbunyi yang orang Malaysian ni takda respectlah and so on..?


Bahasa melambangkan Bangsa. So please respect others. Takkan mati pun kalau kita hormat kat seseorang itu. Kita pun takdalah perfect sangat sampai nak menyombong bagai kan. Orang akan menilai kita dari pelbagai aspek. Buruk baik kat tangan sendiri. Jika anda tak suka, it's ok.. standard la, citarasa lain-lain..And please tolerant sikit sebab ada orang lain yang suka. Respect others if you want them respect you. Sama-sama enjoy and happy


Bye !






thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

Wednesday, November 14, 2012

.....

Assalamualaikum ~



.....


thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

Tuesday, November 13, 2012

Manis membunuh

Assalamualaikum ~


Haii..


Perkara yang manis-manis selalunya dikaitkan dengan kebahagiaan. Manisnya hidup, manisnya awak ni, rumah manis rumah..? ekkeke..so manisss.. Tapi ada juga yang tak best di dengar, kencing manis. 


Aku adalah seorang yang sangat addict dengan makanan manis. Nak yang manis je ni. Compared dengan kawan-kawan yang lain, boleh dikata aku ni memang manis pemanis orangnya. Yess, dessert is one of my feveret food ever ! list kan je, kek, coklat, gula-gula, ice cream, cookie, asal manis memang suka la. Then bila hangout or lepak-lepak, member-member ni suka complain pasal kemanisan satu-satu makanan ni, air ni over manis la, kek ni manis sangat la, gula-gula ni manis la..(dah nama pun gula ofcosla manis kan.. apela theyols nih..) tapi bila bagi aku rasa, pada aku orite je manis dia. Mula-mula wonder juga, lidah mereka ni something wrong ke lidah aku yang bermasalah. 


Two of my bestie ni orang Kelantan, before ni aku diberitahu orang Kelantan ni suka makanan manis-manis. Tapikan tak pun. Diorang tak suka manis.. Aku je yang macam kronik terhadap manisan. Even kalau lepas lunch or dinner,aku ni suka nak melantak dessert pulak.. Alaaa.. makanan sejuk-sejuk manis kan best. Tapi Kelantanese ni tak layan pun aku. Nasib baik bestie nogori ni enjoy dessert jugak walaupun tak sekronik aku.. so ada kawan.. ^..^


But lately, aku selalu rasa kebas hujung jari tangan tau. Mula-mula macam buat dang je la kan. Tapi makin berlarutan. Maksudnya tak kebah-kebah, sampai sekarang still kebas. Tapi yang peliknya just hujung jari tangan kiri je. Disebabkan perasaan ingin tahu yang menebal, aku try google. And info yang aku dapat sangat  sentap. Mostly related dengan tanda-tanda DIABETES a.k.a KENCING MANIS.. ottoke.. ??


Memang ada plan nak buat medical checkup, tapi masih tak berkesempatan. Insyallah nanti. Aku dinasihatkan oleh mereka untuk kurangkan pengambilan benda-benda manis dan berkalori. Insyallah akan diusahakan juga. Demi kesihatan kan, mencegah lebih baik dari mengubati


Bye !


thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

Monday, November 12, 2012

Tercabar ke cemburu?

Assalamualaikum ~


HArlow...

Pernah rasa tercabar?

Aku?

Of course..

Tercabar jela.. tapi tak buat apa-apa pun.. kekeke.. Aku jenis manusia yang jarang ingin mencabar diri sendiri.

Kesian?

Urmmm.. What to dooo ~

Tercabar dengan cemburu? beza ke sama?


Contoh situasi 1

"Bestnya dia.. BF handsome giles kots.. Dah la handsome kaya pulak,  dah la kaya baik pulak.. Apsal 
  aku tak ada BF macam tu. ? Nak juga macam tu.."

- Tercabar ke cemburu?

Contoh situasi 2

" Power betul dia ni main bola... Perghhhh kann.. Hishhhh !"

- Tercabar ke cemburu?


Contoh situasi 3

"Macam mana dia boleh selim melim plak ni.. Diet ke..? Tak boleh jadi nih "

- Tercabar ke cemburu?


Contoh situasi 4

Cikgu : " Ok semua, berikan tepukan gemuruh pada POLAN sebab dah mengharumkan nama      
                sekolah dengan mendapat juara bagi pertandingan tekateki untuk kali yang ke 3" 
Murid : " Dia lagi menang... aku bilanya.. adoiii"

- Tercabar ke cemburu?


Heheheh.. Tercabar more to nak buat better than before.. kan kan kan..
Cemburu pulak.... macam aku la.. hahah
Cakap je, but do nothing to improve it..

Haishhhh..
Sila berubah !


Bye !



thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

It's Monday yawwww !

Assalamualaikum ~


Isnin sudah..

Since aku tengah cuti mid sem so setiap hari adalah sama. Tak perlu rushing bangun awal pagi dan bersiap ke kelas.ekekke.. Cuti seminggu je, so gunakan ia dengan sebaik mungkin.. hahha..


But actually i hav a lot assignment to do. Yelah final year katanya. Project sana sini. So struggle sikit. Tapi relax tetap relax.. Currently tengah layan Innocent Guy.. Dan dalam masa yang sama still menunggu next episode for I Miss You/Missing You. Macam best drama tu..


Semalam satu hari penuh dengan aktiviti menghadiri majlis kahwin. kawan, sedara, etc.. kenyang-kenyang.. Congratulation pada semua mempelai.. Semoga berbahagia hingga keakhirnya.. AMINN.. :)


Bye !



thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)